Prosjektbeskrivelse

Hjem

Innledning

Amped on Nutrition er en helsekostforretning lokalisert på Quadra Island utenfor Vancouver Island, i B.C. Canada. Amped spesialiserer seg på økologisk mat, velværeprodukter som make up, kremer, såper, vitaminer og m.m. I tillegg til alle disse produktene importerer også Amped Janus ull fra Norge. Utenom salg av produkter, arrangeres det også diverse kurs i matlaging. Måten vi skal hjelpe Amped on Nutrition med er å lage en ny hjemmesiden som skal være i programert i php. Det skal være mulig for en nybegynner å publisere nyheter av produkter og kurser de tilbyr, derfor må vi lage en side som er lett forståelig med enkle koder. Måten siden er bygd opp idag, må man ha en viss kunnskap i programmering for å kunne legge til nyheter/oppdateringer. Derfor er det viktig at vi bygger opp en side slik at eierne selv kan legge til oppdatering når enn de vil. Eierne ville også at det skulle være mulighet til netthandel, den delen skal vi lage godt.

Formål

Vi vil lage en brukervennlig og lettforståelig nettside og nettbutikk for salg av økologiske produkter. Gjennom å utvikle en nettside med høyere krav til teknologi enn en helt vanlig html-side, håper vi å få utviklet våre teknologiske ferdigheter innen de fleste programfagene.I tillegg håper vi å få større innsikt innenfor områder som søkemotoroptimalisering og design.

Problemstilling

Bygge en side, som gjør det lettere for nybegynnere å forholde seg til den. Hvordan kan vi få laget en fungerende nettbutikk med kunnskapen vi har og rekker å tilegne oss.

Oppgave

Målgruppe

Målgruppen til dette nettstedet er alle som ønsker å kjøpe produkter til Amped on Nutrition. Dette er spesielt for folk som ønsker å kjøpe økologiske produkter.

Mål

Produktmål

Det ferdige nettstedet skal være en velfungerende nettbutikk, som promoterer produktene og er lett å finne via søkemotorer. Den må ha funksjoner som kontaktskjema, vise produkter, kjøpe produkter og fjerne produkter som er kjøpt. I tillegg må siden være lettforståelig og tilgjengelig for de aller fleste brukere i henhold til gjeldende standarder, med designfokus på enkle fargekombinasjoner, høye kontraster og strukturert oppsett.

Prosessmål

Vi ønsker å få mer teknisk kunnskap om å utvikle en nettbutikk fra bunnen av, bruke php til å lage en dynamisk nettside, I tillegg må det implementeres en betalingsdel. Med dette prosjektet ønsker vi å utvikle vår kunnskap innen HTML og css.

Begrensninger

Vi føler at tid er en begrensning med tanke på at det er en svært omfattende nettsted, så tidsramme kan være en utfordring. Dersom vi finner ut at å implementere betaling på selve nettsiden blir for krevende og omfattende, vil det være en mulighet å kun reservere kjøpet. Deretter kan kjøpet gjennomføres privat via e-mail-kommunikasjon og faktura.

Organisering/Gjennomføring

Prosjektet gjennomføres ved at vi fordeler arbeidsoppgaver basert på hva hver enkelt person kan fra før, og hva de har lyst til å lære. Gruppa skal samles en til tre ganger i uka for å gjennomgå hva som er gjort og hva som må gjøres, i tillegg til å diskutere tekniske løsninger, ulike problemer som kan oppstå iløpet av prosessen, eventuell videre fordeling av arbeid og andre aktuelle temaer. Ved hvert møte bør hver person briefe resten av gruppa om hva han/hun har gjort og hvorfor, slik at alle har mulighet til å lære av andres løsninger og eventuelle feil. Gjennom hele prosjektet vil vi bruke styringsdokumenter som f.eks ansvarskart, milepælsplan og aktivtetsplan for å holde styr på prosessen.